Ποτός Θάσου: Όμορφες παραλίες και μοναδική νυχτερινή ζωή

Ο Ποτός Θάσου είναι ένα ξεχωριστό θέρετρο στα νότια του νησιού, πολύ κοντά στα Λιμενάρια. Ο Ποτός είναι ένα όμορφο παραθαλάσσιο χωριό που απέχει περίπου 45 χιλιόμετρα από τον Λιμένα Θάσου, την πρωτεύουσα του νησιού.

Ο Ποτός Θάσου αποτελούσε παλαιότερα τη Σκάλα του Θεολόγου, ως το παραθαλάσσιο τμήμα του χωριού. Ο Θεολόγος είναι ένα ιδιαίτερα γραφικό ορεινό χωριό της Θάσου, μέ έντονο παραδοσιακό χρώμα, που βρίσκεται σε μια κατάφυτη τοποθεσία γεμάτη τρεχούμενα νερά. Η περιοχή του Ποτού τα παλαιότερα χρόνια αποτελούσε μετόχι Αγιορειτών μοναχών και, κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, Τουρκικό οικισμό.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η περιοχή του Ποτού κατοικούνταν από τα προϊστορικά ακόμη χρόνια. Λίγα χιλιόμετρα έξω από το χωριό, και πάνω σε ένα λόφο, βρίσκεται η περιοχή του Αγίου Αντωνίου. Στην περιοχή, που παρουσιάζει μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον, ο επισκέπτης μπορεί να ανακαλύψει προϊστορικά κτίσματα και τάφους που χρονολογούνται από την εποχή του χαλκού ή και προγενέστερα. Στο ίδιο σημείο υπάρχουν και τα ερείπια μιας παλαιάς Βυζαντινής εκκλησίας.

Ποτός Θάσου - υπέροχες παραλίες σε μια από τις πιο πλούσιες σε ψάρια θάλασσες της Μεσογείου

Ο Ποτός Θάσου διαθέτει μια από τις πιο όμορφες και πολυσύχναστες παραλίες του νησιού, με καταγάλανα νερά και καθαρή άμμο, η οποία είναι ιδανική για κολύμπι και για θαλάσσια σπορ. Τις απογευματινές ώρες, όταν και ο καιρός το επιτρέπει, η θέα του Αγίου Όρους στο βάθος του ορίζοντα μαγεύει τον ανυποψίαστο επισκέπτη. Πολλοί έχουν χαρακτηρίσει το όρος Άθως του Αγίου Όρους, έτσι όπως αυτό ξεπροβάλλει μέσα από τον θαλάσσιο ορίζοντα, ως μια εικόνα απόκρυφη και απόκοσμη, ίσως και θεϊκή.

To αλιευτικό λιμάνι του Ποτού, με τη μικρή προβλήτα του, αποτελεί σημείο συνάντησης όλων των παραθεριστών που επιθυμούν να προμηθευτούν φρέσκο ψάρι, καθώς και όσων θέλουν να απολαύσουν την απογευματινή τους βόλτα. Στη περιοχή έχετε επίσης τη δυνατότητα να ανακαλύψετε τον πλούσιο υποβρύχιο κόσμο της θάλασσας του Ποτού, με τη βοήθεια έμπειρων εκπαιδευτών δυτών, στις τοπικές σχολές κατάδυσης. Ο Ποτός, πέρα από την παραλία του χωριού, διαθέτει και αρκετές όμορφες παραλίες στην γύρω περιοχή, οι οποίες είναι αρκετά οργανωμένες.

Ο Ποτός Θάσου, το παλιό λιμάνι των κατοίκων του Θεολόγου, ήταν και είναι ακόμη το πιο σημαντικό ψαροχώρι της περιοχής. Ο λόγος είναι ότι οι νότιες πλευρές του νησιού είναι γεμάτες από ψάρια όλων των ποικιλιών, καθώς τα νερά στην εκεί θαλάσσια περιοχή είναι τα πιο βαθιά του Βορείου Αιγαίου. Κατά τους χειμερινούς μήνες η αλιεία στον Ποτό βρίσκεται στο απόγειό της. Η χειμερινή περίοδος χαρακτηρίζεται ως η καλύτερη για ψάρεμα, γιατί η ποικιλία και η ποσότητα των αλιευμάτων είναι μεγαλύτερη, με πολλά είδη μικρών και μεγάλων ψαριών, και με διαφορετικές ποικιλίες χταποδιών και καλαμαριών. Η μεγάλη αλιεία στην περιοχή είναι και ο λόγος που στον Ποτό υπάρχει έντονη δραστηριότητα ολόκληρο το χρόνο.

Ποτός Θάσου - ένα κέντρο αναψυχής και διασκέδασης στο νότιο τμήμα του νησιού

Ο Ποτός Θάσου είναι ένα από τα καλύτερα σημεία του νησιού για τον επισκέπτη που του αρέσει η διασκέδαση. Δίπλα στο λιμάνι μπορείτε να βρείτε πολλές καφετέριες , ταβέρνες, εστιατόρια, μπαρ και νυκτερινά κλαμπ με έντονη μουσική κατά τις βραδινές ώρες.

Η παραλία του Ποτού έχει έντονο χρώμα και συνεχή εναλλαγή τρόπου διασκέδασης κατά τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου. Οι γεύσεις και οι μυρωδιές αναμιγνύονται με τα διάφορα είδη μουσικής και την υπέροχη θέα της θάλασσας.

Το κέντρο του χωριού είναι παραδοσιακά κτισμένο με στενά πλακόστρωτα δρομάκια και μικρά μαγαζιά που παρέχουν τοπικά παραδοσιακά προϊόντα της Θάσου. Οι μικροί δρόμοι του Ποτού γεμίζουν καθημερινά από κόσμο που απολαμβάνει την βόλτα του, καθώς η κίνηση αυτοκινήτων και μηχανών είναι ελάχιστη στο κέντρο της περιοχής. Τις βραδινές ώρες συγκεντρώνονται οι νέοι από ολόκληρο το νησί για να απολαύσουν το ποτό τους στα παραθαλάσσια κλαμπ, αφού στον Ποτό η νυχτερινή διασκέδαση είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση, όπως συμβαίνει σε άλλα μέρη του νησιού.

Στον Ποτό Θάσου, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, διοργανώνονται σε καθημερινή βάση από τα τοπικά μπαρ και κλαμπ μαγευτικά πάρτι, τα οποία ανεβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη. Η δυνατή μουσική, το ποτό και η όμορφη παραλία, είναι τα βασικά συστατικά για το σημείο της απόλυτης διασκέδασης στο νησί της Θάσου.

Ο Ποτός Θάσου είναι ένα μέρος που συνδυάζει επιτυχημένα μια από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού με την έντονη κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα. Αν κατά τη διαμονή σας στο νησί αισθανθείτε ότι θέλετε κάτι πιο έντονο, ο Ποτός Θάσου και η φημισμένη νυχτερινή του ζωή σας περιμένουν!


Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εξωτερική Άποψη

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εξωτερική Άποψη

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εξωτερική Άποψη

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εξωτερική Άποψη

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εσωτερικό δωματίου

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εσωτερικό δωματίου

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εσωτερικό δωματίου

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εσωτερικό δωματίου