Παράδεισος Θάσου: Μια διάσημη παραλία που δικαιολογεί το όνομά της

Ο Παράδεισος Θάσου είναι μια πανέμορφη παραλία μέσα σε ένα εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον. To όνομα και μόνο παράδεισος μας εξηγεί γιατί αυτή υπέροχη παραλία, το στολίδι της Θάσου όπως αλλιώς λέγεται, ονομάστηκε έτσι.

Ο Παράδεισος Θάσου βρίσκεται σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα του νησιού, τον Λιμένα. Ο δρόμος που οδηγεί στον Παράδεισο είναι από ένα σημείο και μετά χωματόδρομος σε σχήμα κορδέλας, που ξετυλίγεται μέσα από το βουνό. Αυτό το κομμάτι του δρόμου προς στην παραλία μπορεί να είναι μακρύ και να περνάει μέσα από βραχώδη εδάφη, αλλά είναι προσβάσιμο σε κάθε μεταφορικό μέσο. Δίπλα στην παραλία του Παράδεισου υπάρχει μεγάλος χώρος στάθμευσης, όπου και μπορείτε να παρκάρετε.

Εάν δεν διαθέτετε αυτοκίνητο, μπορείτε να κατεβείτε τον δρόμο με τα πόδια. Η πεζοπορία μπορεί να σας κουράσει λίγο, αλλά θα σας ανταμείψει η ομορφιά του μοναδικού τοπίου.

Παράδεισος Θάσου - ίσως η ομορφότερη παραλία του νησιού

Νερά καταγάλανα και πεντακάθαρα, με τη σκιά των πεύκων και των πλατανιών να φτάνει μέχρι τη θάλασσα: αυτή θα μπορούσε να είναι μια λιτή περιγραφή για την περιοχή, η οποία στην πραγματικότητα είναι ακόμη ομορφότερη. Ο Παράδεισος Θάσου είναι ένα ιδανικό μέρος για απόδραση από την καθημερινότητα, εξαιτίας της ησυχίας και της γαλήνης που αποπνέει.

Η παραλία του Παράδεισου είναι απόμακρη και σχετικά απομονωμένη, με ρηχά νερά και αστραφτερή άμμο, που περιβάλλεται από καταπράσινους πευκόφυτους λόφους. Ο τυχερός επισκέπτης που χαλαρώνει στην παραλία, έχει μια από τις καλύτερες θέες στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.

Απέναντι από την παραλία του Παράδεισου Θάσου, ξεπροβάλλει από την θάλασσα το μικρό ιδιωτικό νησάκι Κοινυριώτικο, ένας άλλος παράδεισος της περιοχής με χαμηλή βλάστηση, αγριελιές και βραχώδεις παραλίες. Στο νησάκι συχνάζουν αρκετές φορές δελφίνια, τα οποία είναι ορατά τις περισσότερες φορές από τον Παράδεισο. Στην ευρύτερη περιοχή, ο επισκέπτης μπορεί να ανακαλύψει άφθονα ρυάκια μέσα στο πευκοδάσος, τα οποία και είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τη μεγάλη βλάστηση της περιοχής, η οποία είναι τόσο πυκνή όσο η χαρακτηριστική τροπική βλάστηση.

H παραλία του Παράδεισου Θάσου είναι κατά πολλούς η ομορφότερη του νησιού και, ως αποτέλεσμα, είναι πολύ δημοφιλής το καλοκαίρι. Ειδικά κατά την περίοδο αιχμής τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, οι επισκέπτες είναι πολλοί με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αρκετός ελεύθερος χώρος για τους λουόμενους. Ως αποτέλεσμα, η καλύτερη περίοδος για να απολαύσετε την παραλία και την πανέμορφη γύρω περιοχή είναι οι μήνες Μάιος, Ιούνιος και, φυσικά, ο ομορφότερος από όλους τους μήνες για τη Θάσο, ο Σεπτέμβριος.

Παρόλο που ο Παράδεισος Θάσου διαθέτει την πιο γνωστή παραλία του νησιού, το γεγονός ότι η περιοχή είναι σχετικά απομακρυσμένη έχει αποτρέψει την έντονη τουριστική ανάπτυξη της, σε σχέση με άλλες παραλίες της Θάσου, κάτι που δεν είναι απαραίτητα κακό. Στην παραλία θα βρείτε ένα σνακ μπαρ με ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Παράδεισος Θάσου - ένας τόπος με ενδιαφέρουσα ιστορία

Ο Παράδεισος Θάσου βρίσκεται κοντά στα Κοίνυρα, ένα πανέμορφο χωριό που είναι γνωστό από τα αρχαία χρόνια. Οι αρχαιολογικές ανασκαφές έφεραν στο φως σημαντικά ευρήματα τόσο από την αρχαία Ελληνική όσο και από την αρχαία Ρωμαϊκή εποχή. Ο Παράδεισος αποτελεί φυσική συνέχεια της παραλίας των Κοινύρων.

Η περιοχή του Παράδεισου Θάσου ήταν άγνωστη στους πρώτους σύγχρονους ταξιδιώτες που επισκέφθηκαν το νησί. Ο Παράδεισος και η πανέμορφη παραλία του “ανακαλύφθηκαν” αρχικά από ομάδες γυμνιστών, οι οποίοι συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να απολαμβάνουν την υπέροχη φύση του. Σήμερα, στην άκρη τις παραλίας και στο βραχώδες τμήμα της συγκεντρώνονται λάτρεις της φύσης και του γυμνισμού από όλο τον κόσμο, μιας και η περιοχή είναι η μοναδική οργανωμένη, κατά ένα μέρος, πλαζ γυμνιστών της Θάσου.

Το τοπίο και η παραλία του Παράδεισου Θάσου μοιάζει περισσότερο με παραλία της Καραϊβικής ή ένός εξωτικού νησιού του Ειρηνικού, παρά με παραλία ενός Αιγαιοπελαγίτικου νησιού, όπως η Θάσος. Όταν βρίσκεστε στο νησί, οφείλετε στον εαυτό σας μια επίσκεψη σε αυτό το υπέροχο κομμάτι στεριάς και θάλασσας που ονομάζεται Παράδεισος Θάσου.


Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εξωτερική Άποψη

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εξωτερική Άποψη

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εξωτερική Άποψη

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εξωτερική Άποψη

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εσωτερικό δωματίου

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εσωτερικό δωματίου

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εσωτερικό δωματίου

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εσωτερικό δωματίου