Μακρύαμμος Θάσου: Μια όμορφη οργανωμένη παραλία σε “απόσταση αναπνοής” από την πρωτεύουσα του νησιού

Η Μακρύαμμος Θάσου είναι μια όμορφη παραλία σε απόσταση μόλις 2 χιλιομέτρων από τον Λιμένα Θάσου, την πρωτεύουσα του νησιού.

Στη Μακρύαμμο της Θάσου μπορείτε να απολαύσετε τη θάλασσα σε συνδυασμό με τη φύση. Είναι ένα από τα ποιο γνωστά παραθαλάσσια θέρετρα του νησιού, όπου μπορείτε να περάσετε όμορφα τη μέρα σας. Το ιδιαίτερο στην παραλία είναι ότι οι επισκέπτες καταβάλλουν το μικρό συμβολικό ποσό των 3 ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα διατήρησης του χώρου και των εγκαταστάσεων, οι οποίοι είναι σε άριστη κατάσταση - είναι σπάνιο να δείτε κάποιο αποτσίγαρο ή σκουπίδι πάνω στην αμμώδη παραλία.

Μακρύαμμος Θάσου - παραλία και φυσικό τοπίο

Ο δρόμος για την Μακρύαμμο ξετυλίγεται μέσα από ένα καταπράσινο πευκοδάσος. Μέσα από τα πεύκα προβάλλει ο όρμος με τα καταγάλανα νερά και τα φουντωμένα δέντρα που φτάνουν ως το κύμα.

Δεξιά στην παραλία της Μακρυάμμου ξεπροβάλει μία μικρή βραχονησίδα, την οποία μπορείτε να επισκεφθείτε κολυμπώντας, και να ανακαλύψετε το μεγάλο της θησαυρό, που είναι η γαλήνη κάτω από τον παχύ ίσκιο των πεύκων της. Τα νερά στην παραλία είναι ήρεμα, και η θάλασσα πεντακάθαρη και ρηχή, ιδανική για θαλάσσια παιχνίδια.

Η παραλία της Μακρυάμμου Θάσου είναι ιδανική για μικρούς και μεγάλους. Από ένα σημείο της αποβάθρας μπορείτε να βουτήξτει άφοβα, καθώς τα νερά σε εκείνο το σημείο είναι βαθιά.

Ένα χαρακτηριστικό της παραλίας, που την καθιστά μοναδική, είναι τα μεγάλα κομμάτια από κατάλευκο Θασίτικο μάρμαρο, που βρίσκονται γύρω από την παραλία και συγκεκριμένα κατά μήκος της μικρής αποβάθρας. Στη Μακρύαμμο έχει απονεμηθεί η γαλάζια σημαία, που σημαίνει ότι τα νερά είναι απλά πεντακάθαρα!

Στην παραλία της Μακρυάμμου Θάσου, έχετε στη διάθεσή σας εστιατόριο, μπαρ, πισίνα, γήπεδα τένις, γήπεδα μπάσκετ και μια παιδική χαρά για τους μικρούς επισκέπτες. Επίσης, μπορείτε να παίξετε μπητς βόλεϊ και πινγκ-πονγκ.

Μακρύαμμος Θάσου - η γύρω περιοχή

Αν σας αρέσει η φύση, στην Μακρύαμμο βρίσκεστε στο στοιχείο σας! Ο όρμος της Μακρυάμμου περιβάλλεται από καταπράσινους λόφους, κατάφυτους με πολλά είδη δέντρων. Από την παραλία μπορείτε να κάνετε έναν από τους απολαυστικούς - και σχετικά έυκολους - μικρούς και μεγάλους περιπάτους μέσα στο βουνό. Η πιο δημοφιλής διαδρομή είναι αυτή προς την αρχαία Ακρόπολη της Θάσου, η οποία διαρκεί 20 λεπτά περίπου.

Σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από την Μακρύαμμο της Θάσου έχετε τη δυνατότητα να επισκεφτείτε τον χώρο όπου γίνεται και σήμερα η εξόρυξη των μαρμάρων, και να δείτε από κοντά ένα από τα θαύματα της Θασίτικης φύσης, τον γραφικό όρμο της Σαλιάρας. Εκεί, το μοναδικό χρώμα της θάλασσας και η κατάλευκη άμμος, δημιουργούν την αίσθηση ότι δεν βρίσκεστε σε ένα νησί του Βορείου Αιγαίου, αλλά σε μια εξωτική παραλία της Καραϊβικής.

Η Μακρύαμμος Θάσου βρίσκεται τόσο κοντά στην πρωτεύουσα του νησιού, που είναι πολύ απλό και εύκολο να την επισκεφθείτε, κάτι που το συνιστούμε θερμά. Αν περάσετε λίγες ώρες σε αυτή την όμορφη, οργανωμένη παραλία, είναι σίγουρο ότι θα συνδυάσετε την Μακρύαμμο Θάσου με το έντονο αίσθημα των ευχάριστων, πραγματικά χαλαρωτικών διακοπών.


Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εξωτερική Άποψη

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εξωτερική Άποψη

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εξωτερική Άποψη

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εξωτερική Άποψη

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εσωτερικό δωματίου

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εσωτερικό δωματίου

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εσωτερικό δωματίου

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εσωτερικό δωματίου