Σύντομος ταξιδιωτικός οδηγός της Θάσου: Μια εισαγωγή στο υπέροχο νησί της Θάσου

Στον σύντομο ταξιδιωτικό οδηγό της Θάσου που ακολουθεί, μπορείτε να βρείτε όλα τα βασικά στοιχεία που χρειάζεστε για να αρχίσετε να ανακαλύπτετε αυτό το πανέμορφο νησί της Ελλάδας.

Σύντομος ταξιδιωτικός οδηγός της Θάσου - τοποθεσία και περιβάλλον

Η Θάσος βρίσκεται σε μια από τις ποιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας, την πλούσια σε ιστορικούς και αρχαιολογικούς θησαυρούς Μακεδονία. Το νησί βρίσκεται μόλις 30 λεπτά από την ηπειρωτική Μακεδονία (λιμάνι Κεραμωτής), κοντά στην Καβάλα.

Το νησί της Θάσου είναι γεμάτο από πευκοδάση και πυκνή βλάστηση που ξεκινάει από τις ψηλές κορυφές των βουνών της και καταλήγει στις πανέμορφες αμμώδεις παραλίες της, με τα πεντακάθαρα νερά. Η Θάσος είναι ένα από τα λιγοστά νησιά της Ελλάδος, που χάρη στη βλάστηση του, έχει πλήρη αυτονομία στο πόσιμο νερό. Στην ενδοχώρα του νησιού συναντάμε συχνά πηγές από τις ποίες αναβλύζει δροσερό, πόσιμο νερό εξαιρετικής ποιότητας, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το ορεινό χωριό της Παναγίας, όπου το νερό ρέει δροσερό, σε ρυάκια, μέσα σε ολόκληρο το χωριό.

Τα ψηλά βουνά της Θάσου έχουν σχετικά εύκολα πρόσβαση, χάρη στους χωμάτινους καλοφτιαγμένους δασικούς τους δρόμους. Εκτός από τα βουνά της, όμως, η Θάσος είναι φημισμένη και για τις πλούσιες πεδιάδες της και τους κάμπους της γεμάτους από ελαιόδεντρα - θέαμα τόσο ιδιαίτερο, αν σκεφτούμε ότι πρόκειται για νησί. Τα πολλές χιλιάδες ελαιόδεντρα του νησιού χαρίζουν σε αφθονία τον καρπό τους για να γίνει το καταπράσινο λάδι και η χαρακτηριστική Θασίτικη τσακιστή ελιά, μοναδική σε όλη τη Μεσόγειο.

Αυτό όμως που έχει κάνει το νησί φημισμένο σε όλη την Ευρώπη, και το οποίο δεν μπορεί να λείπει από κανένα ταξιδιωτικό οδηγό της Θάσου, είναι οι δεκάδες πανέμορφες παραλίες, που βρίσκονται σε ολόκληρη την έκταση του νησιού. Στη Θάσο θα συναντήσετε παραλίες αμμώδεις αλλά και με βότσαλα, παραλίες οργανωμένες τουριστικά αλλά και καλά κρυμμένες, υπέροχες παραλίες για κολύμπι, για τους μεγάλους αλλά και για τα παιδιά. Όλες τους, όμως, διαθέτουν καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά που χαρίζουν στον επισκέπτη αξέχαστες θαλασσινές εμπειρίες, ξεκούραση και χαλάρωση.

Σύντομος ταξιδιωτικός οδηγός της Θάσου - ιστορία και παράδοση

Στη Θάσο, οι λάτρεις του Αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού θα ανακαλύψουν απομεινάρια ναών, αγορών, θεάτρων και αρχαίων μεταλλίων μαρμάρου στους διάσπαρτους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού. Αυτό που εκπλήσσει τον επισκέπτη είναι ότι πολλές αρχαιότητες βρίσκονται δίπλα ακριβώς σε πανέμορφες παραλίες.

Η σημερινή Θάσος χαρακτηρίζεται για τη διατήρηση του Ελληνικού πολιτισμού και της παράδοσης. Ο επισκέπτης του νησιού θα μαγευτεί από την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των χωριών, και την εξαιρετική γεύση των τοπικών προϊόντων, που φτιάχνονται από φρέσκα τοπικά υλικά, χαρακτηριστικά της Θασίτικης φύσης.

Ο σύντομος ταξιδιωτικός οδηγός της Θάσου δεν θα μπορούσε να τελειώνει παρά με μια πρόσκληση να εξερευνήσετε και να απολαύσετε αυτό το υπέροχο νησί, το “πράσινο νησί” των αρχαίων Ελλήνων, που η κάθε γωνιά του επιφυλάσσει και μια έκπληξη.


Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εξωτερική Άποψη

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εξωτερική Άποψη

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εξωτερική Άποψη

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εξωτερική Άποψη

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εσωτερικό δωματίου

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εσωτερικό δωματίου

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εσωτερικό δωματίου

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εσωτερικό δωματίου