Αγορές στη Θάσο: Συνδυάστε τα εξαιρετικά τοπικά παραδοσιακά προϊόντα με όλες τις γνωστές μάρκες του εξωτερικού

Οι αγορές στη Θάσο έχουν ιδιαίτερη αξία για τον επισκέπτη. Λόγω του ότι είναι ο βασικός νησιωτικός προορισμός της Βόρειας Ελλάδας, και παράλληλα ένα νησί με πληθώρα τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, κυρίως τροφίμων, η Θάσος είναι ένα εξαιρετικό μέρος για τις αγορές σας.

Εκτός από τα τοπικά προϊόντα, ο επισκέπτης μπορεί να βρει στη Θάσο και σημαντική ποικιλία από γνωστά είδη της διεθνούς αγοράς, όπως τρόφιμα, ρούχα, είδη καθημερινής χρήσης κοκ. Οι έξυπνες αγορές στη Θάσο αποτελούν ένα επιπλέον κίνητρο για τους επισκέπτες, πέρα από τα καταγάλανα νερά και τα σημαντικά αρχαία ευρήματα του νησιού.

Αγορές στη Θάσο - τα τοπικά προϊόντα

Στη Θάσο παράγεται μια εντυπωσιακή ποικιλία από τοπικά προϊόντα. Μια από τις καλύτερες αγορές της Θάσου βρίσκεται στον Λιμένα, την πρωτεύουσα του νησιού. Εκεί θα βρείτε μαγαζιά που πωλούν τα φημισμένα παραδοσιακά προϊόντα του νησιού όπως μέλι, κρασί, τσίπουρο, ελιές τσακιστές, λάδι, αλλά και παραδοσιακά κεντήματα και άλλα αντικείμενα που κατασκευάζονται αποκλειστικά στη Θάσο.

Πολύ καλές αγορές μπορείτε να κάνετε και στις οργανωμένες παραλίες της Θάσου. Εκεί θα βρείτε πολλά μικρά καταστήματα που πωλούν τα γνωστά παραδοσιακά προϊόντα του νησιού. Καλό είναι επίσης να γνωρίζετε ότι σε ολόκληρη τη Θάσο υπάρχουν παραγωγοί, κυρίως τοπικών τροφίμων, οι οποίοι διαθέτουν τα προϊόντα τους σε χαμηλές τιμές και σε μεγάλη ποικιλία.

Μια βόλτα στις αγορές της Θάσου δεν θα ήταν πλήρης χωρίς να περάσετε από την Παναγία και την Ποταμιά, όπου θα βρείτε καταστήματα που πωλούν παραδοσιακά είδη, όπως γλυκά του κουταλιού, τα οποία φημίζονται σε όλη την Ελλάδα, εργόχειρα, κεντήματα και χειροποίητες μάλλινες κουβέρτες. Επίσης, στην περιοχή της Σκάλας Ραχωνίου έχει την έδρα του ο Μελισσοκομικός Γεωργικός Συνεταιρισμός, από όπου μπορείτε να προμηθευτείτε φρέσκο μέλι.

Αγορές στη Θάσο - είδη καθημερινής χρήσης, ενδύματα και είδη δώρων

Οι αγορές στη Θάσο όσον αφορά τα είδη καθημερινής χρήσης είναι πολύ εύκολες. Θα βρείτε μικρά σούπερ μάρκετ σε όλα τα χωριά, καθώς και κοντά στις οργανωμένες παραλίες. Στον Λιμένα υπάρχει μεγάλο σουπερ μάρκετ γνωστής αλυσίδας, ενώ θα βρείτε και ένα μεγάλο τοπικό πολυκατάστημα στον κεντρικό δρόμο του νησιού κοντά στη Σκάλα Ραχωνίου.

Η Χρυσή Αμμουδιά είναι επίσης ένα από τα καλύτερα μέρη για αγορές στη Θάσο, αφού εκεί, εκτός από σούπερ μάρκετ, υπάρχει πληθώρα καταστημάτων με είδη δώρων, ένδυσης, υπόδησης και τροφίμων, όπως μανάβικα και κρεοπωλεία.

Τα ρούχα και τα υποδήματα έχουν την τιμητική τους στον Λιμένα και τον Πρίνο, όπου υπάρχουν αρκετά καταστήματα ενημερωμένα με την τελευταία τάση της μόδας.

Πολύ ενδιαφέρουσες είναι και οι αγορές στον Ποτό και τα Λιμενάρια Θάσου, όπου θα βρείτε καταστήματα από διεθνείς αλυσίδες ρούχων, υποδημάτων και γενικά ειδών και αξεσουάρ ένδυσης. Ειδικά ο πεζόδρομος του Ποτού θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά σημεία για αγορές στη Θάσο.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε τέλος, ότι σε πολλές τουριστικές περιοχές υπάρχουν μαγαζιά που πουλάνε κοσμήματα από χρυσό, ασήμι και πολύτιμους λίθους, σε διάφορα σχέδια και σε εξαιρετικές τιμές, ειδικά για τους επισκέπτες που μπορούν να κάνουν χρήση του αφορολόγητου (“tαx-free”), δηλαδή του δικαιώματος επιστροφής φόρου για κατοίκους εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα κοσμήματα είναι σίγουρα μια από τις πιο συμφέρουσες αγορές στη Θάσο.

Η Θάσος, ως ένα αρκετά μεγάλο νησί και ως καταξιωμένος ταξιδιωτικός προορισμός, παρουσιάζει ενδιαφέρον και για όσους θέλουν να κάνουν εκεί τις αγορές τους. Οι αγορές στη Θάσο, με την πληθώρα τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, αλλά και ειδών από όλο τον κόσμο, είναι ένας όμορφος τρόπος για να περάσετε τον ελεύθερο χρόνο σας στο νησί.


Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εξωτερική Άποψη

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εξωτερική Άποψη

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εξωτερική Άποψη

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εξωτερική Άποψη

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εσωτερικό δωματίου

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εσωτερικό δωματίου

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εσωτερικό δωματίου

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εσωτερικό δωματίου