Εξερευνώντας τις παραλίες στη Θάσο: Ο πιο σημαντικός πλούτος του νησιού είναι οι άφθονες, ιδιαίτερες παραλίες του.

Οι παραλίες στη Θάσο συγκαταλέγονται ανάμεσα στις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας. Ο συνδυασμός της άγριας φύσης και της καταπράσινης βλάστησης του βουνού, με την εξαιρετική ακτογραμμή της Θάσου, η οποία δημιουργεί πάμπολλους κόλπους και ορμίσκους με άμμο ή βότσαλο, κάνουν τη Θάσο ένα από τα Αιγαιοπελαγίτικα νησιά με τις ομορφότερες παραλίες.

Υπάρχουν πολλές παραλίες στη Θάσο, καθεμία από τις οποίες έχει τους δικούς της πιστούς φίλους. Στα σελίδα αυτή θα ανακαλύψουμε μαζί κάποιες από αυτές, ξεκινώντας από την υπέροχη παραλία της Χρυσής Αμμουδιάς και κάνοντας τον κύκλο της Θάσου.

Παραλίες στη Θάσο - Βόρεια Θάσος

Χρυσή Αμμουδιά

Κατά πολλούς η ωραιότερη από τις παραλίες της Θάσου. Πρόκειται για έναν πανέμορφο κόλπο με ρηχά, πεντακάθαρα νερά και μια ατελείωτη αμμώδη και οργανωμένη παραλία, βραβευμένη με γαλάζια σημαία.

Σκάλα Ποταμιάς

Η παραλία είναι γνωστή και ως Χρυσή Ακτή. Αποτελεί συνέχεια της Χρυσής Αμμουδιάς και έχει πεντακάθαρη θάλασσα. Εκεί θα βρείτε και ένα γραφικό λιμανάκι.

Σαλιάρα

Ένα φανταστικό και ήσυχο μέρος με ιδιαίτερα χρώματα, εξαιτίας της μαρμαρόσκονης, που θυμίζει παραλία της Καραϊβικής, σε απόσταση μόλις 3 χιλιομέτρων από τον Λιμένα Θάσου.

Μακρύαμμος

Οργανωμένη αμμώδη παραλία, 2 χιλιόμετρα από τον Λιμένα Θάσου, η οποία βρίσκεται μέσα σε μια πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα, που παρέχει, με αντίτιμο λίγων ευρώ για την είσοδο στο χώρο, σύγχρονες εγκαταστάσεις κατάλληλες για μικρούς και μεγάλους .

Σκάλα Ραχωνίου

Λόγω της έκτασής της και των ρηχών νερών της είναι μια από τις καλύτερες παραλίες στη Θάσο για οικογένειες, μιας και τα παιδιά μπορούν να κολυμπούν και να παίζουν ανέμελα μακριά από την επίβλεψη των γονέων.

Σκάλα Σωτήρος

Μεγάλη παραλία με ρηχή θάλασσα, πολύ καλή για κολύμπι και ιδιαίτερα ευχάριστη στα παιδιά.

Σκάλα Καλλιράχης

Από τις πιο χαρακτηριστικές παραλίες στη Θάσο, με μικρές ακρογιαλιές, γαλήνια και απάνεμα γαλανά νερά, όπου οι καλύβες για τις βάρκες των ψαράδων είναι χτισμένες πάνω στο κύμα της θάλασσας.

Παραλίες στη Θάσο - Νότια Θάσος

Σκάλα Μαριών

Στην περιοχή αυτή της Θάσου υπάρχουν τρεις ξεχωριστές παραλίες, με καταγάλανα αβαθή νερά και ολόλευκη αμμουδιά, πολύ καλές για οικογένειες κυρίως.

Τρυπητή

Μια ξεχωριστή παραλία στη Θάσο και ένα ιδιαίτερο δημιούργημα της φύσης. Πρόκειται για μια παραλία με πεντακάθαρη ακτή και ένα χαρακτηριστικό, μεγάλο άνοιγμα μέσα σε ένα τεράστιο βράχο, από όπου τα νερά της θάλασσας μπαίνουν μέσα στα βράχια και δημιουργούν ένα εντυπωσιακό φυσικό τοπίο.

Λιμενάρια

Χαρακτηριστική παραλία στη Θάσο που έχει κατά τμήματα τόσο άμμο, όσο και βότσαλα. Ο χώρος είναι οργανωμένος τουριστικά και παρέχει υψηλού επιπέδου ανέσεις.

Πευκάρι

Ιδιαίτερη παραλία όπου τα πεύκα αγγίζουν τη θάλασσα. Αποτελείται από δύο λευκές αμμουδιές με καθαρά νερά, που βρίσκονται δίπλα σε ένα αρχαίο λατομείο.

Ποτός

Η παραλία βρίσκεται μέσα στο ομώνυμο χωριό της Θάσου. Έχει ψιλή άμμο, καθαρή θάλασσα ιδανική για κολύμπι, και είναι πολυσύχναστη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ψιλή Άμμος

Από τις πιο γνωστές παραλίες στη Θάσο. Βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από τον Ποτό και είναι οργανωμένη, με ξαπλώστρες, ομπρέλες και μπαρ δίπλα στη θάλασσα. Εξαιτίας της άμμου, που είναι ψιλή σαν αλεύρι, και της ιδιαίτερης θάλασσας που έχει, η παραλία συγκεντρώνει πολύ κόσμο καθημερινά.

Αστρίς

Οργανωμένη παραλία κοντά στο ομώνυμο χωριό της Θάσου, με λεπτή χρυσή άμμο.

Γκιόλα

Η πιο ιδιαίτερη παραλία στη Θάσο και ότι πιο αξιοπερίεργο έχει δημιουργήσει η φύση στο νησί. Μια πανέμορφη λιμνοθάλασσα μέσα στους βράχους σχηματίζει μια φυσική πισίνα, όπου το νερό είναι πιο ζεστό από αυτό της θάλασσας και την κάνει ιδανική για κολύμπι. Έχετε κατά νου, παρόλα αυτά, ότι η πρόσβαση είναι δύσκολη μιας και δεν υπάρχει δρόμος που να οδηγεί σε αυτή.

Λιβάδι

Μια από τις ομορφότερες παραλίες στη Θάσο. Ακριβώς κάτω από το μοναστήρι της μονής του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, εκτείνεται σε δυο όμορφους κόλπους γεμάτους ελαιόδεντρα, με καταπράσινα νερά, όπου το βουνό συναντά τη θάλασσα. Μια μικρή καντίνα προσφέρει αναψυκτικά, κρύα μπύρα και γευστικά σάντουιτς στους λουόμενους.

Αλυκές

Από τις πιο δημοφιλείς παραλίες στη Θάσο. Αποτελείται από δύο κόλπους με λευκή αμμουδιά και υπέροχη θάλασσα. Η περιοχή τα αρχαία χρόνια αποτελούσε λατομείο μαρμάρων και υπάρχουν αρχαία ερείπια μέσα στους δύο κόλπους.

Παράδεισος

Το όνομα σε αυτή την παραλία της Θάσου δόθηκε εξαιτίας της αίσθησης που προκαλεί στον επισκέπτη ότι βρίσκεται σε ένα εξωτικό μέρος. Μια αμμώδης παραλία με μαγευτικά νερά, στην οποία υπάρχουν εστιατόριο και καφετέρια. Την παραλία την προτιμούν και παραθεριστές που αγαπούν τον γυμνισμό.

Κοίνυρα

Παραλία που ουσιαστικά αποτελεί μια στενόμακρη λωρίδα αμμουδιάς δίπλα σε μια καταγάλανη ρηχή θάλασσα, κάτω από το πευκόφυτο βουνό.

Ο μεγάλος αριθμός, αλλά και η ποικιλία από παραλίες στη Θάσο, αποτελούν ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του ξεχωριστού αυτού νησιού του Βορείου Αιγαίου. Όταν βρίσκεστε στο νησί, μια από τις πιο ευχάριστες δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε, είναι να εξερευνήσετε όσες περισσότερες από τις υπέροχες παραλίες στη Θάσο μπορείτε. Αυτό που θα δείτε απλά θα σας μαγέψει!


Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εξωτερική Άποψη

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εξωτερική Άποψη

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εξωτερική Άποψη

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εξωτερική Άποψη

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εσωτερικό δωματίου

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εσωτερικό δωματίου

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εσωτερικό δωματίου

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εσωτερικό δωματίου