Ταβέρνες και εστιατόρια στη Θάσο: Απολαύστε μια κουζίνα με τεράστια ποικιλία

Πριν επισκεφθείτε κάποια από τις πολλές ταβέρνες και εστιατόρια στη Θάσο, έχετε κατά νου ότι το νησί της Θάσου είναι μια από τις λίγες περιοχές που παράγει τα περισσότερα προϊόντα, τα οποία αποτελούν τη βάση της ελληνικής και γενικότερα τις μεσογειακής κουζίνας. Και μιλάμε για προϊόντα που παράγονται κατευθείαν από τη φύση, όπως οι ελιές και το ελαιόλαδο, τα φρέσκα ψάρια, το κρασί, το τσίπουρο και το αγνό μέλι, που χαρίζουν ευεξία, υγεία και μακροζωία.

Οι Ελληνικές γεύσεις, όπως αυτές που θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε στα καλά εστιατόρια στη Θάσο, είναι φημισμένες σε όλον τον κόσμο. Δεν αποτελεί υπερβολή να πούμε ότι η Ελληνική κουζίνα είναι το ίδιο διάσημη με τις εκπληκτικές Ελληνικές παραλίες. Οι επισκέπτες του νησιού θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν στα εστιατόρια της Θάσου και στις παραδοσιακές ταβέρνες της μια μεγάλη ποικιλία τοπικών φαγητών, μεζέδων και γλυκών. Στη σελίδα αυτή θα προσπαθήσουμε να καθοδηγήσουμε τον επισκέπτη στη Θάσο που να βρει τις καλύτερες γαστρονομικές προτάσεις της Ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας - και όχι μόνο - στο νησί.

Ταβέρνες και εστιατόρια στη Θάσο - οι τοπικές γεύσεις

Όταν επιλέγετε να περάσετε τις διακοπές σας σε αυτό το νησί, είναι πραγματικά κρίμα να μην δοκιμάσετε σε ένα από τα πολλά ποιοτικά εστιατόρια της Θάσου, τις τοπικές συνταγές και γλυκά. Τα ντόπια κρέατα από ζώα που βόσκουν ελεύθερα στην Θασίτικη γη, καθώς και τα φρέσκα ψάρια όλων των ειδών από τα καθαρά νερά της περιοχής, σας χαρίζουν μοναδικές γαστρονομικές απολαύσεις.

Στο Λιμένα, την πρωτεύουσα της Θάσου, υπάρχουν πολλά εστιατόρια και ψαροταβέρνες με φρέσκο ψάρι στην περιοχή του λιμανιού. Εκεί θα βρείτε και πολλά γλυκά του κουταλιού, με βάση το Θασίτικο μέλι, καθώς και μπουγάτσα, την παραδοσιακή πίτα με το υπέροχο λεπτό φύλλο (αν μπορέσετε, δοκιμάστε τη Σερραϊκή μπουγάτσα, φτιαγμένη με την ιδιαίτερη τέχνη που υπάρχει στην πόλη των Σερρών στη Βόρεια Ελλάδα).

Στην πλατεία του Καζαβήτι, του πανέμορφου αυτού ορεινού χωριού, υπάρχουν μερικές από τις καλύτερες ταβέρνες και εστιατόρια στη Θάσο, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε παραδοσιακές γεύσεις από ντόπια κρέατα και όσπρια, κάτω από τον ίσκιο των πλατανιών και τον ήχο του τρεχούμενου νερού και των πουλιών.

Στο λιμάνι του Πρίνου και στη Σκάλα Ραχωνίου Θάσου υπάρχουν μικρά εστιατόρια και ταβέρνες δίπλα στο κύμα, όπου μπορείτε να απολαύσετε το καλομαγειρεμένο πρωινό φρέσκο ψάρι. Τέτοια εστιατόρια και ταβέρνες με ψάρι στα παραθαλάσσια μέρη και ντόπιο κρέας σε αυτές των ορεινών χωριών θα βρείτε σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της Θάσου.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ένα χωριό όπου το φαγητό έγινε τέχνη, και αυτό δεν είναι άλλο από τον Θεολόγο. Σε αυτό το ορεινό χωριό της Θάσου, που η φήμη του έχει πλέον επεκταθεί πέρα από τα Ελληνικά σύνορα, υπάρχουν πολυάριθμα εστιατόρια που προσφέρουν φρεσκοψημένο αρνάκι και κατσικάκι γάλακτος στη σούβλα, με μοναδική γεύση. Τέλος, στις παραδοσιακά κτισμένες από πέτρα ταβέρνες και εστιατόρια της Ποταμιάς και της Πλατανιάς Θάσου, μπορείτε να απολαύσετε νόστιμο κρέας, φρέσκα τυριά και γλυκά από το νησί.

Ταβέρνες και εστιατόρια στη Θάσο - διεθνής κουζίνα

Καθώς η Θάσος είναι ένας καταξιωμένος πλέον ταξιδιωτικός προορισμός, εκτός από τις ταβέρνες και τα εστιατόρια στη Θάσο που σερβίρουν τοπική κουζίνα, υπάρχουν και αυτά όπου μπορείτε να βρείτε φαγητό από όλο τον κόσμο.

Σε κάθε χωριό και παραθαλάσσιο θέρετρο της Θάσου υπάρχουν εστιατόρια που προσφέρουν πίτσα και μακαρόνια, κρύα και ζεστά σάντουιτς και χάμπουργκερ. Καθώς κατά τους καλοκαιρινούς μήνες φτάνουν πλέον στη Θάσο ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, τα εστιατόρια που προσφέρουν διεθνή κουζίνα έχουν αυξηθεί αισθητά.

Τελειώνοντας αυτή τη γευστική περιήγηση στις ταβέρνες και τα εστιατόρια της Θάσου θα πρέπει να κάνουμε ειδική αναφορά στα εστιατόρια, τις ψαροταβέρνες και κυρίως τα μικρά ουζερί της Χρυσής Αμμουδιάς, που είναι σαν να βγαίνουν μέσα από τη θάλασσα, αφού τα περισσότερα από αυτά είναι κτισμένα δίπλα στην αμμουδιά. Οι ταβέρνες και τα εστιατόρια στη Θάσο, με τις αξέχαστες γεύσεις και τις υπέροχες μυρωδιές τους, εκπλήσσουν γαστρονομικά τον επισκέπτη κάθε στιγμή της ημέρας.


Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εξωτερική Άποψη

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εξωτερική Άποψη

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εξωτερική Άποψη

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εξωτερική Άποψη

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εσωτερικό δωματίου

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εσωτερικό δωματίου

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εσωτερικό δωματίου

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εσωτερικό δωματίου