Τα καλύτερα θέρετρα στη Θάσο : Σε ένα παρθένο, καταπράσινο νησί, τα τοπικά θέρετρα είναι πραγματικά ξεχωριστά.

Τα καλύτερα θέρετρα στη Θάσο είναι αρκετά εύκολο να βρεθούν. Αρκεί να ρωτήσετε τους ντόπιους ή κάποιον που έχει επισκεφθεί το νησί - ειδικά έναν από του πολλούς τακτικούς επισκέπτες.

Η Θάσος είναι το βορειότερο νησί της Ελλάδος και βρίσκεται απέναντι από τις όμορφες ακτές της Καβάλας. Αν προσθέσουμε και την ομορφιά της Θασίτικης φύσης, με τα πολλά πευκόφυτα δάση και τις ατελείωτες αμμώδεις παραλίες με πεντακάθαρα, καταγάλανα νερά, καταλαβαίνουμε ότι τα καλύτερα θέρετρα στη Θάσο είναι αναμφισβήτητα και μερικά από τα καλύτερα σε όλη την Βόρεια Ελλάδα.

Καθώς η Θάσος αποτελεί εδώ και δεκαετίες πόλο έλξης για πολλούς ταξιδιώτες, από την Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο, έχουν σταδιακά δημιουργηθεί στο νησί οι κατάλληλες υποδομές για την τουριστική ανάπτυξη των χωριών της Θάσου και τη δημιουργία τουριστικών θέρετρων, τα οποία προσφέρουν στον επισκέπτη υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε όλους τους τομείς, έχοντας ως αφετηρία τη φημισμένη ελληνική φιλοξενία.

Χρυσή Αμμουδιά - το καλύτερο θέρετρο στη Θάσο

Κατά γενική ομολογία, η Χρυσή Αμμουδιά είναι το κορυφαίο από τα καλύτερα θέρετρα στη Θάσο. Η Χρυσή Αμμουδιά, που αποτελείται από την Σκάλα Παναγίας και την Σκάλα Ποταμιάς, αποτελεί το πρώτο σε αριθμό ταξιδιωτών προορισμό στο νησί. Δεν είναι δύσκολο να δούμε το γιατί: Η Χρυσή Αμμουδιά βρίσκεται σε έναν πανέμορφο όρμο στο βορειοανατολικό κομμάτι του νησιού, με μια υπέροχη, μοναδική παραλία μήκους 2,5 χιλιομέτρων.

Το θέρετρο της Χρυσή Αμμουδιάς Θάσου έχει αναπτυχθεί σε όλους τους τομείς που αφορούν τον τουρισμό. Υπάρχουν καταλύματα όλων των κατηγοριών και η περιοχή έχει την δυνατότητα να στεγάσει μεγάλο αριθμό επισκεπτών κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Η ταξιδιωτική υποδομή της Χρυσής Αμμουδιάς δικαιολογεί απόλυτα τον τίτλο του καλύτερου θέρετρου στη Θάσο: Ταβέρνες και ουζερί δίπλα στη θάλασσα, οργανωμένη παραλία με ομπρέλες και ξαπλώστρες σε διάφορα σημεία, εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ και καφετέριες και μπαρ με στυλ δίπλα στη θάλασσα. Καφές κάθε είδους, καθώς και λαχταριστές γευστικές λιχουδιές, σερβίρονται στην παραλία όλη την ημέρα από έμπειρο και εκπαιδευμένο προσωπικό.

Η νυχτερινή ζωή στη Χρυσή Αμμουδιά είναι έντονη, με αρκετά νυχτερινά μαγαζιά να παίζουν καλοκαιρινούς ρυθμούς. Παράλληλα, λόγω του μεγέθους της παραλίας, υπάρχουν πολλά σημεία όπου θα βρείτε ησυχία και χαλάρωση 24 ώρες το 24ωρο, αν αυτό είναι που θέλετε. Η Χρυσή Αμμουδιά, με την ικανότητά της να χαρίζει αξέχαστες στιγμές σε ταξιδιώτες με διαφορετικά γούστα, θεωρείται δίκαια το καλύτερο θέρετρο στη Θάσο.

Τα καλύτερα θέρετρα στη Θάσο - Ποτός, Λιμενάρια, Σκάλα Πρίνου και Λιμένας

Ο Ποτός είναι ιστορικά το πρώτο θέρετρο στη Θάσο. Ήταν το πρώτο χωριό που αξιοποιήθηκε τουριστικά και δημιούργησε τις κατάλληλες συνθήκες για να μπορέσει να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό παραθεριστών. Η παραλία του Ποτού είναι μια από τις πιο καλές και πολυσύχναστες της Θάσου, με σειρά από καφετέριες και μπαρ στην παραλιακή ζώνη, και καταστήματα όλων των ειδών στο πεζοδρομημένο κέντρο του χωριού.

Η νυκτερινή ζωή στο θέρετρο του Ποτού είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση, μιας και είναι το κύριο σημείο συνάντησης όσων θέλουν να περάσουν έντονα τις διακοπές τους. Παράλληλα, όμως, στο θέρετρο του Ποτού έχουν δημιουργηθεί πολύ καλές υποδομές και για τις οικογένειες. Στην περιοχή εδρεύουν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, όμως βρίσκουμε και πληθώρα μικρών και μεγάλων καταλυμάτων που καλύπτουν όλες τις ανάγκες φιλοξενίας των επισκεπτών.

Τα Λιμενάρια είναι ίσως το κατάλληλο μέρος για απόλυτα ήσυχες και ξεκούραστες διακοπές. Η περιοχή είναι ένα από τα πιο γνωστά θέρετρα στη Θάσο και φιλοξενεί τουρίστες από όλο τον κόσμο, κυρίως οικογένειες, μιας και κινείται προς την κατεύθυνση του οικογενειακού τουρισμού. Υπάρχουν πολυάριθμα δωμάτια και διαμερίσματα προς ενοικίαση, καθώς και αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες μέσα και έξω από το χωριό.

Στο λιμάνι και στο μικρό λιμανάκι του Ποτού θα βρούμε ταβέρνες με σπιτικές γεύσεις, καθώς και μια σειρά από καφετέριες και μπαρ. Στην ευρύτερη περιοχή του θέρετρου του Ποτού, που αποτελείται από πολλούς μικρούς παραδεισένιους κόλπους με ρηχά και καταγάλανα νερά, υπάρχει η δυνατότητα να κάνετε θαλάσσια σπορ, αλλά και να ενοικιάσετε σκάφος αναψυχής.

Τέλος, στην αναφορά μας για τα καλύτερα θέρετρα στη Θάσο, δεν πρέπει να ξεχάσουμε και τα μέρη που έχουν αναπτυχθεί τουριστικά τα τελευταία χρόνια. Το ένα από αυτά είναι η Σκάλα Πρίνου, που πέρα από λιμάνι εισόδου στο νησί έγινε δημοφιλής τουριστικός προορισμός, με μεγάλες και μικρές ξενοδοχειακές μονάδες που χτίστηκαν ή ανακαινίστηκαν, για την πλήρη προσαρμογή τους στις σύγχρονες ανάγκες των ταξιδιωτών.

Το δεύτερο “νεαρό” θέρετρο της Θάσου είναι ο Λιμένας, που ως πρωτεύουσα ήταν μια αστική παραθαλάσσια πόλη, η οποία μεταμορφώνεται και αξιοποιείται τουριστικά προς όλες τις κατευθύνσεις, συγκεντρώνοντας μεγάλο αριθμό επισκεπτών τα τελευταία χρόνια. Από σημείο επίσκεψης λόγω του σημαντικού αρχαιολογικού του χώρου, ο Λιμένας Θάσου έγινε και σημείο διαμονής, χάρη στη γρήγορη ανάπτυξη των τουριστικών του υποδομών, τόσο στον τομέα των ξενοδοχείων, όσο και στον τομέα της εστίασης και της διασκέδασης.

Τα καλύτερα θέρετρα στη Θάσο αποτελούν εξαιρετικές επιλογές για διαμονή λόγω του ότι συνδυάζουν επιτυχημένα τις ανέσεις ενός ώριμου ταξιδιωτικού προορισμού με την ομορφιά του καταπράσινου τοπίου του νησιού. Ανεξάρτητα από τις προτιμήσεις σας, το σίγουρο είναι ότι στη Θάσο σας δίνεται πραγματικά η δυνατότητα να περάσετε αξέχαστες διακοπές, είτε βρίσκεστε σε ένα μικρό ορεινό χωριουδάκι, είτε σε ένα από τα καλύτερα θέρετρα της Θάσου.


Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εξωτερική Άποψη

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εξωτερική Άποψη

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εξωτερική Άποψη

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εξωτερική Άποψη

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εσωτερικό δωματίου

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εσωτερικό δωματίου

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εσωτερικό δωματίου

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εσωτερικό δωματίου