Γνωρίστε τις πολλές ομορφιές του νησιού με τη βοήθεια ενός καλού χάρτη της Θάσου

Καθώς το νησί, αν και φαίνεται μικρό, διαθέτει περίμετρο 100 χιλιομέτρων περίπου, ένα καλός χάρτης της Θάσου είναι απαραίτητος για να ανακαλύψετε όλα όσα έχει να προσφέρει αυτό το καταπράσινο νησί, το νησιωτικό στολίδι της Βόρειας Ελλάδας.

Πραγματοποιώντας μία περιήγηση, με βάση τον χάρτη της Θάσου, ο καλύτερος τρόπος είναι να κινηθείτε σε μια κυκλική πορεία με αφετηρία την Χρυσή Αμμουδιά.

Περιήγηση με τον χάρτη της Θάσου - το βόρειο τμήμα του νησιού

Βόρεια της Χρυσής Αμμουδιάς, και ακολουθώντας στον χάρτη της Θάσου τον κεντρικό οδικό άξονα, βρίσκετε το όμορφο παραδοσιακό χωριό της Παναγίας. Κατηφορίζοντας από την Παναγία, μέσα από μια πευκόφυτη διαδρομή φτάνετε στην πρωτεύουσα του νησιού, τον Λιμένα Θάσου, που αποτελεί το κύριο σημείο εισόδου με καράβι στο νησί, τόσο από την Καβάλα, όσο και από την Κεραμωτή.

Συνεχίζοντας την πορεία σας βάση του χάρτη της Θάσου στο βόρειο τμήμα του νησιού, συναντάτε διάσπαρτες πολλές μικρές παραλίες μέχρι την Σκάλα Ραχωνίου και το ομώνυμο χωριό Ραχώνι, μαζί με τον ‘Αγιο Γεώργιο, στους πρόποδες του βουνού.

Συνεχίζοντας στον χάρτη της Θάσου να κινείστε πάνω στον κεντρικό δρόμο, φτάνετε στο δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι του νησιού, τη Σκάλα Πρίνου, το δεύτερο σημείο εισόδου με καράβι από την Καβάλα. Σε κεντρικό σημείο στον χάρτη βρίσκεται και η γειτονική κωμόπολη του Πρίνου και πιο ορεινά το Μικρό και το Μεγάλο Καζαβήτι.

Συνεχίζοντας την πορεία σας βάση του χάρτη της Θάσου προς τα δυτικά, μετά το Πρίνο βρίσκετε τα παραδοσιακά χωριά του Σωτήρα και της Καλλιράχης, με της ομώνυμες Σκάλες τους στην παραλιακή ζώνη του νησιού.

Περιήγηση με τον χάρτη της Θάσου - το νότιο τμήμα του νησιού

Αφήνοντας το βορειοανατολικό τμήμα και με κατεύθυνση το νότιο τμήμα του νησιού, ακολουθώντας πάντοτε στον χάρτη της Θάσου τον κύριο οδικό άξονα, συναντάτε την Σκάλα Μαριών, ένα από τα πιο γνωστά τουριστικά σημεία του νησιού. Αριστερά από την κύρια είσοδο του χωριού υπάρχει ο δρόμος που οδηγεί στο κεντρικό ομώνυμο χωριό, τις Μαριές, με την καταπληκτική φύση και με μια λίμνη που η ομορφιά της συναγωνίζεται όλα τα όμορφα παραλιακά και ορεινά σημεία του νησιού.

Συνεχίζοντας πάντοτε στον κύριο δρόμο στον χάρτη της Θάσου με κατεύθυνση προς τα νότια, περνάτε από την παραλία της Τρυπητής και φτάνετε στα Λιμενάρια, τόπο προορισμού πολλών παραθεριστών κατά την θερινή περίοδο. Συνεχίζοντας νοτιότερα, μετά από μερικά χιλιόμετρα και αφού περάσετε την παραλία του Πευκαρίου, συναντάτε το πιο μεγάλο τουριστικό θέρετρο της Θάσου, τον Ποτό. Από το κέντρο της κωμόπολης ο δρόμος αριστερά στον χάρτη της Θάσου σας οδηγεί στο παραδοσιακό ορεινό χωριό του Θεολόγου, γνωστού για τις παραδοσιακές ταβέρνες του που προσφέρουν καλοψημένο, τοπικής βοσκής αρνάκι στην σούβλα.

Συνεχίζοντας την περιήγησή σας με τον χάρτη της Θάσου στο νότιο τμήμα του νησιού, βλέπετε στη διαδρομή σας στη σειρά τις καταπληκτικές παραλίες της Ψιλής Άμμου και της Αστρίδας. Στη συνέχεια, ο δρόμος σας οδηγεί σε ένα από τα μεγαλύτερα γυναικεία μοναστήρια της Ελλάδας, τη Μονή Αρχαγγέλου, τόπο προσκυνήματος πολλών ορθόδοξων χριστιανών, τόσο από τον Ελλαδικό χώρο, όσο και από τα Βαλκάνια και τη Ρωσία. Αμέσως μετά τη μονή, ο δρόμος και ο χάρτης της Θάσου σας οδηγούν σε έναν από τους ομορφότερους κόλπους του νησιού, την Αλυκή, όπου τα καταγάλανα νερά συνυπάρχουν με τα αρχαία ευρήματα που βρίσκονται διάσπαρτα δίπλα στην παραλία.

Συνεχίζοντας προς τα ανατολικά, βλέπετε το πανέμορφο ακρωτήρι του Μπάμπουρα , τόπο συνάντησης των ντόπιων ψαράδων, με αρκετούς επισκέπτες κατά τη θερινή περίοδο. Περνώντας μέσα από έναν όμορφο πευκόφυτο δρόμο, αντικρίζετε από ψηλά την παραμυθένια παραλία του Παραδείσου. Προχωρώντας σύμφωνα με τον χάρτη στην ανατολική πλευρά της Θάσου, συναντάτε τέσσερα μικρά παραθαλάσσια χωριά, τα Λουτρά ,τα Κοίνυρα, με το ομώνυμο νησάκι, την Κρήνη και τέλος το Παλαιοχώρι.

Πλησιάζοντας στο τέλος της περιήγησής σας με τον χάρτη της Θάσου στο όμορφο αυτό νησί του Βορείου Αιγαίου, συναντάτε το γραφικό μικρό χωριό της Ποταμιάς με τα δροσερά νερά και τα σκιερά πλατάνια. Ο δρόμος προς την παραλία δεξιά σας οδηγεί στη Σκάλα Ποταμιάς και τελικά στην Χρυσή Ακτή και στον τελικό προορισμό σας, τον κόλπο της Χρυσής Αμμουδιάς, με την πανέμορφη παραλία με τα καταγάλανα νερά. Εδώ είναι που τελειώνει και το όμορφο ταξίδι σας στην περίμετρο του νησιού, με τη βοήθεια του χάρτη της Θάσου.


Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εξωτερική Άποψη

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εξωτερική Άποψη

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εξωτερική Άποψη

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εξωτερική Άποψη

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εσωτερικό δωματίου

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εσωτερικό δωματίου

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εσωτερικό δωματίου

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εσωτερικό δωματίου