Μπορείτε να ταξιδέψετε στη Θάσο με ευκολία και άνεση, χρησιμοποιώντας πολλά διαφορετικά μέσα.

Δεν είναι δύσκολο να ταξιδέψετε στη Θάσο. Στη σελίδα αυτή θα παρουσιάσουμε όλους τους τρόπους που μπορείτε να φτάσετε σε αυτό το πανέμορφο και ηλιόλουστο νησί του Αιγαίου.

Ταξιδέψτε στη Θάσο με φέριμποτ

Με όποιο τρόπο κι αν ταξιδέψετε, για να φτάσετε στη Θάσο θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το φέριμποτ, το ειδικό καράβι μικρών αποστάσεων που μεταφέρει άνετα επιβάτες και οχήματα. Τα φέριμποτ φεύγουν για τη Θάσο από δύο σημεία του Νομού Καβάλας: το λιμάνι της Κεραμωτής και το λιμάνι της Καβάλας.

Αν ταξιδέψετε στη Θάσο από το λιμάνι της Κεραμωτής προς τον Λιμένα Θάσου, τα δρομολόγια είναι πολύ συχνά το καλοκαίρι, περίπου κάθε 45 λεπτά. Το ταξίδι διαρκεί μόνο 30 λεπτά περίπου.

Αν ταξιδέψετε στη Θάσο από το λιμάνι της πόλης της Καβάλας, έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε δύο δρομολόγια. Η μία γραμμή είναι Καβάλα - Σκάλα Πρίνου και η άλλη γραμμή Καβάλα - Λιμένας Θάσου. Η διάρκεια του κάθε ταξιδιού είναι περίπου μία ώρα. Τα δρομολόγια είναι αρκετά συχνά, και συχνότερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Υπάρχει σύνδεση του λιμανιού της Καβάλας και με άλλα νησιά του Αιγαίου Πελάγους. Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, μπορείτε να ταξιδέψετε από την Καβάλα προς την Σκάλα Πρίνου και τον Λιμένα Θάσου και με ειδικά δρομολόγια ιπτάμενων δελφινιών, με διάρκεια ταξιδιού 30 λεπτά περίπου.

Χρήσιμα τηλέφωνα για να ταξιδέψετε στη Θάσο με φέριμποτ:
ΑΝΕΘ - Τηλ: 25930-22318
Πρακτορείο Κεραμωτής – Τηλ: 25910-51142
Πρακτορείο Καβάλας - Τηλ: 2510-834464
Πρακτορείο Λιμένα Θάσου - Τηλ: 25930-22379
Πρακτορείο Σκάλας Πρίνου - Τηλ: 25930-71663
ΝΕΚ - Τηλ: 25930-23404
Λιμεναρχείο Καβάλας - Τηλ: 2510-223716
Λιμεναρχείο Σκάλας Πρίνου - Τηλ: 25930-71290 και 25930-71390
Λιμεναρχείο Λιμένα Θάσου - Τηλ: 25930-22106

Ταξιδέψτε στη Θάσο με αεροπλάνο

Δεν μπορείτε να ταξιδέψετε στη Θάσο απευθείας με αεροπλάνο, καθώς το νησί δεν διαθέτει δικό του αεροδρόμιο. Η Θάσος, όμως, εξυπηρετείται από τον γειτονικό διεθνές αεροδρόμιο της Καβάλας.

Το αεροδρόμιο της Καβάλας ονομάζεται Μέγας Αλέξανδρος και εξυπηρετεί καθημερινά, κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς, τόσο πτήσεις εσωτερικού (υπάρχουν καθημερινά προγραμματισμένες πτήσεις από την Αθήνα), όσο και προγραμματισμένες πτήσεις και τσάρτερ εξωτερικού, από πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις. Το διεθνές αεροδρόμιο της Καβάλας βρίσκεται στη Χρυσούπολη, 30 χιλιόμετρα ανατολικά από την πόλη και το λιμάνι της Καβάλας, και 13 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Κεραμωτής.

Τηλ. Διεθνούς Αεροδρομίου Καβάλας “Μέγας Αλέξανδρος”: 25910-53400.

Ταξιδέψτε στη Θάσο με αυτοκίνητο

Μπορείτε άνετα να ταξιδέψετε στη Θάσο με αυτοκίνητο. Υπάρχουν εξαιρετικοί δρόμοι προς την Καβάλα και το λιμάνι της Κεραμωτής από τις κοντινές γύρω πόλεις και την Θεσσαλονίκη. Χάρη στην ολοκαίνουργια Εγνατία Οδό, ο χρόνος που χρειάζεται ένα αυτοκίνητο από την Θεσσαλονίκη για να φτάσει στην Καβάλα είναι περίπου δύο ώρες και για να φτάσει στην Κεραμωτή δυόμιση ώρες.

Επίσης, πάλι χάρη στην Εγνατία Οδό, μπορείτε πλέον να ταξιδέψετε στη Θάσο με αυτοκίνητο πολύ πιο εύκολα από τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη. Παρακάτω παραθέτουμε μερικές ενδεικτικές χιλιομετρικές αποστάσεις από μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και των Βαλκανίων:

Θεσσαλονίκη - Καβάλα: 166 χιλιόμετρα
Αθήνα - Καβάλα (μέσω Θεσσαλονίκης): 673 χιλιόμετρα
Αλεξανδρούπολη - Καβάλα: 172 χιλιόμετρα

Για να ταξιδέψετε στη Θάσο από τη Βουλγαρία:
Σόφια - Καβάλα: 343 χιλιόμετρα
Φιλιππούπολη - Καβάλα (μέσω Σόφιας): 486 χιλιόμετρα
Βάρνα - Καβάλα (μέσω Αδριανούπολης και Αλεξανδρούπολης): 674 χιλιόμετρα

Για να ταξιδέψετε στη Θάσο από τη Ρουμανία:
Βουκουρέστι - Καβάλα (μέσω Σόφιας): 745 χιλιόμετρα

Ταξιδέψτε στη Θάσο με λεωφορείο

Μπορείτε να ταξιδέψετε στη Θάσο με λεωφορείο, μέσω της Καβάλας, από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, χρησιμοποιώντας τις τακτικές γραμμές λεωφορείων του ΚΤΕΛ, με πολύ συχνά καθημερινά δρομολόγια (κάθε ώρα περίπου) από την Θεσσαλονίκη. Τα λεωφορεία μέσα στο νησί έχουν αφετηρίες τον Λιμένα Θάσου και την Σκάλα Πρίνου και φθάνουν σε όλα τα χωριά του νησιού, παράκτια και ορεινά, αλλά και σε όλες τις κύριες παραλίες, με συχνές ανταποκρίσεις όσον αφορά τις αναχωρήσεις και τις αφίξεις των φέριμποτ.

Χρήσιμα τηλέφωνα για να ταξιδέψετε στη Θάσο με λεωφορείο:
ΚΤΕΛ Νομού Θάσου - Τηλ: 25930-22162
ΚΤΕΛ Νομού Καβάλας - Τηλ: 2510-222294
ΚΤΕΛ Νομού Θεσσαλονίκης - Τηλ: 2310-595422
ΚΤΕΛ Αθηνών - Τηλ: 210-5129407

Όπως φαίνεται από όλα τα παραπάνω στοιχεία, η Θάσος είναι ένας από τους πιο εύκολους ταξιδιωτικούς προορισμούς της Ελλάδας από πλευράς πρόσβασης, αφού μπορείτε να ταξιδέψετε στη Θάσο εύκολα, άνετα και χρησιμοποιώντας πολλά διαφορετικά μέσα.


Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εξωτερική Άποψη

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εξωτερική Άποψη

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εξωτερική Άποψη

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εξωτερική Άποψη

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εσωτερικό δωματίου

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εσωτερικό δωματίου

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εσωτερικό δωματίου

Ξενοδοχείο Afrodite Studios, Θάσος - Εσωτερικό δωματίου